CAD/CAM-kroner

Cerec kroner - Moderne og skånsom teknologi

Cerec-kroner er den nyeste samt den mest moderne og skånsomme teknologi i forbindelse med tandrestaurering. Cerec-teknologien sparer dig for meget. Både for at få taget et aftryk og for at gå med en midlertidig krone. Og således også for at skulle bedøves af flere omgange. 

Først scannes tanden af et lille kamera og herefter computerdesignes tandens restaurering på en virtuel 3D-model, hvorefter den fræses og glansbrændes i det smukkeste porcelæn – klar til at sætte på. Alt dette, mens du venter i ca. en time over lidt læsestof og en forfriskning – og hvor du selv kan følge din nye tands tilblivelse under hele processen.

Efter indslibning til den ønskede form kan der efter behov og ønsker laves:

  • porcelænsfyldninger (indlæg) 
  • nye tyggeflader (onlay) 
  • kroner 
  • facader

Der er tale om en meget skånsom tilslibningsteknik, der bevarer mest mulig tand. Der skal ikke tages aftryk, men der tages i stedet et 3D-videobillede. Resultatet er fantastisk, og Cerec-kronerne har samme holdbarhed som almindelige kroner. Tilmed har resttanden under kronen det meget bedre på grund af den minimale beslibning. Med andre ord er det en moderne og effektiv behandling, hvor kronen er metalfri. Der ses således aldrig en sort metalkant ved tandkødsranden.

 

Læs om Lones oplevelse med Cerec-kroner:

Jeg fik en krone på en formiddag!

"Jeg havde længe været træt af de mange gamle fyldninger i hele min mund. De skæmmede mit smil, og plomberne var så gamle, at det var et spørgsmål om tid, før de ville knække og sikkert tage et stykke tand med i faldet.

Så jeg tog en dyb indånding og valgte at få skiftet en hel række sølvfyldninger ud med cerec-kroner. Det er en helt ny teknologi, hvor der er minimal beslibning og boring. Og der skal ikke tages aftryk; kronerne laves simpelthen, mens man venter. Det foregår ved hjælp af scanning af tanden. Jeg mødte ind kl. 8.00 og gik ud kl. 11.30 med 2 nye kroner og en plastfyldning i højre side af munden. Det var fantastisk! Jeg var perfekt bedøvet, kunne følge med i det hele og alt har fungeret upåklageligt siden.

Efterfølgende har jeg fået lavet det samme i den anden side af munden – igen med perfekt resultat. Så nu har jeg en ”helt hvid undermund”, som er meget synlig, når jeg smiler. Nu er jeg gået i gang med at spare sammen til overmunden.

Jeg valgte i samme ombæring at få mine tænder bleget. Jeg vil hellere ofre penge på nogle flotte tænder end på nye bryster eller en ansigtsløftning. Smilet betyder jo alt!"

Copyright © Tandlægerne Rådhustorvet    |    Cvr: 33165242