Rodbehandling

Alle typer rodbehandlingi Horsens, Hedensted og omegn

Rodbehandlinger laves pga. betændelse i tandnerven eller på rodspidserne. Betændelsen giver ofte, men ikke altid, tandpine. Ved rodbehandling fjerner man betændelsen og forsegler rødderne for at undgå betændelse igen. Behandlingen foregår i lokalbedøvelse og er normalt smertefri, men tidskrævende. Efter behandlingen kan man ofte opleve forbigående smerter. Hvis smerten ikke forsvinder i løbet af et par dage, så kontakt os. Rodbehandlingen svækker desværre tanden, og derfor er det ofte nødvendigt at lave en krone for at beskytte tanden fra at knække på langt sigt. 

Tandkronen redder rødderne 

Har du en risikotand? Så kan du risikere, at tanden knækker.

”Hvad er nu det for noget, og har jeg det?” - vil du sikkert tænke. Risikotænder er tænder, hvor halvdelen eller mere af tyggefladen er fyldt med en sølv- eller plastfyldning. Risiko skal forstås ved, at tanden er i risiko for at knække. Når den knækker, kan den knække "heldigt", "uheldigt" eller "bundflække". 

Det heldige knæk er, hvor tanden knækker uden om nerven. Derfor skal tanden ikke rodbehandles, før man sætter tandkrone på.

Det uheldige knæk er, hvor tanden flækker helt igennem nerven. Her må tanden først rodbehandles og forsynes med en stift, før tandkronen kan sættes på.

Bundflækkeren er der, hvor tanden flækker lodret ned igennem. Her er der kun én vej, og det er ud med tanden hurtigst muligt.

For de tre typer knæk på tanden gælder at - rettidig omhu = tandkroner i tide - redder rødderne. Det kan derfor blive rigtigt dyrt og ærgerligt at udskyde den rigtige rodbehandling.

Kontakt os

Har du spørgsmål om rodbehandling eller har du en risikotand, så hellere tage kontakt til os nu fremfor at udskyde det. Du kan kontakte os på 75 62 25 25 eller besøge os på Rådhustorvet 2 i Horsens, hvor vi også oplever patienter fra Hedensted og omegn. 

Copyright © Tandlægerne Rådhustorvet    |    Cvr: 33165242